Retro chic revine în tendințe

Retro chic revine în tendințe

2018 vine cu o mulțime de noutăți în universul designului de interior. Începând de la culoarea vibrantă a anului și până la cele mai inedite stiluri de decorare. Totuși, una dintre cele mai populare tendindințe este retro chic – estetica veche, antică și retro. Lămpile clasice, tapițeriile de catifea, mobilierul din ratan sunt, printre altele, în topul alegerilor pentru un decor modern, fiind șic și ușor de încorporat într-un ambient modern și creativ.

 

Lămpi clasice

Poate vi se pare o alegere nepotrivită pentru un decor de inspirație contemporană, însă o lampă cu accente clasice, design delicat și nuanțe calde este exact detaliul care va completaîntregul look. Contrastul puternic dintre stiluri va face întreaga încăpere strălucitoare!

 1. Veioză clasică Rapsodi
 2. Veioză clasică Versace

 

Fotolii din catifea

Aduceți anii 1920 în casă prin intermediul scaunelor, fotoliilor sau canapelelor din catifea. Optați pentru culori puternice, vii, care vor rupe puțin din monotonia oricărui decor.

 1. Fotoliu Andera
 2. Fotoliu Sara

 

Candelabre impozante

Transformați-vă camera de zi într-o scenă din „Mad Men”, prin simpla alegere a unui candelabru elegant. Pe lângă o tușă retro, adăugați și un detaliu întdrăzneț, imprevizibil chiar, în lookul final al încăperii. Dați frâu liber imaginației și optați pentru cele mai extravagante candelabre!

 1. Candelabru Lazio
 2. Candelabru Ghost

 

Mobilier din rattan

De la coșuri pentru plante până la scaune cu personalitate, mobilierul din rattan este un trend al anilor ’70 care revine în topul alegerilor. Acesta oferă camerei o senzație plăcută și caldă, iar în combinație cu o pătură sau un covor din blană obțineți un decor de vis!

 1. Scaun Lluc
 2. Fotoliu Akit

Lampadarele

Fie că optezi pentru un lampadar clasic pentru birou sau unul din cupru strălucitor, aceste mici detalii sunt cele care aduc un strop de retro în locuință, fără a pune în umbră ambientul modern, în ansamblu. De exemplu, lamparul clasic Oscary scoate în evidență ceva din eleganța anilor ’50, într-o variantă modernă și actualizată

 1. Lampadar Oscary
 2. Lampadar Wanda

 

Tabureți

Mult confort și ceva din stilul hippie – de asta te vei bucura alegând tabureți pentru decorarea casei tale! Indiferentul de modelul pentru care optezi, monocrom, cu modele geometrice, din blană sau din bumbac tricotat, acestea sunt un detaliu plăcut, o pată de culoare binevenită în orice locuință.

 

 1. Taburet Sit
 2. Taburet Lucente

 

Oglinzi ornamentate din alamă

O astfel de oglindă arată extrem de elegant și de potrivit deasupra unui șemineu sau agățată în baie, deasupra chiuvetei. Aceasta va aduce o atingere delicată, antică și de epocă într-o cameră fără să se simtă prea kitschy.

 1. Oglindă Helios
 2. Oglindă Astaire
Hygge este un termen danez care nu are corespondent în limba noastră, deoarece în spatele
Culoarea este un instrument foarte puternic în design. Dar poate fi și una debilitantă, dacă
Știm deja cu toții - moda din trecut influențează stilurile de astăzi, având o popularitate
Cumpărăturile online cu un singur click au făcut ca întregul proces de cumpărare a mobilierului
Fie iarnă, fie vară, elementele florale de design interior sunt mereu în tendințe, oferind o

Lasa un comentariu