Cum sa organizezi mobila in orice incapere?

Cum sa organizezi mobila in orice incapere?

Crearea decorurilor armonioase tine nu doar de mobilierul si decorativele alese, ci si de modul in care acestea sunt organizate si distribuite in spatiu. Pentru a invalui incaperea intr-un ambient placut si a crea o atmosfera confortabila si primitoare, designerii de interior apeleaza la 6 principii de baza: echilibrul, armonia, ritmul, punctul focal, proportia si amploarea spatiului, culoarea si detaliile intregii incaperi. Acestea sunt usor de urmarit si adaptat in cazul organizarii cu mobila moderna!

Echilibrul

Un decor echilibrat presupune crearea unor efecte vizuale placute, prin pozitionarea pieselor de mobilier intr-o structura prestabilita. Imagineaza-ti ca esti la ora de matematica si ca asezarea fiecarui element reprezinta trasarea unei linii intr-o figura geometrica! Tu decizi modul in care acestea se grupeaza, formand un echilibru compozitional si poti alege intre mai multe modele de organizare.

Echilibrul simetric: pentru a obtine un astfel de efect, distribuie piesele intr-o maniera simetrica, ca si cum s-ar reflecta intr-o oglinda!

Acest tip de echilibru este adoptat cel mai adesea pentru decorarea dormitoarelor. Patul matrimonial este asezat in mijlocul camerei, iar in stanga si in dreapta lui sunt plasate doua noptiere identice, doua veioze din aceeasi colectie si doua tablouri asimetrice deasupra patului.

Echilibru radial: il poti obtine prin alegerea unui punct central, care va fi apoi inconjurat de mai multe elemente, dispuse sub forma de raze.

Sa luam, de exemplu, un dining room amenajat cu mobila moderna. Masa, de obicei spatioasa, va fi elementul central. Scaunele vor fi asezate la distante egale unul de celalalt, inconjurand masa sunt forma de raze. Astfel, vei crea nu doar un efect vizual placut, ci si un decor practic si functional – musafirii tai vor avea cu totii loc la masa, si se vor bucura de acelasi confort si senzatie de echilibru.

mobila moderna in living

Ritmul

Fie ca vorbim de structuri muzicale sau de modele de amenajare si design interior, ritmul aduce dupa sine senzatia de armonie. Crearea unui model repetitiv in decorul incaperilor presupune asezarea pieselor  de mobilier si decorative intr-o maniera care atrage automat atentia de la un punct de interes la altul. Daca elementele de mobilier sunt si de proportii similare, acest efect vizual este mult mai usor de realizat.

Punctul focal

Il vei recunoaste cu siguranta la intrarea in orice incapere. Este elementul central, cel care se impune prin dimensiune, culoare, detalii sofisticate sau design ingenios. Un fel de centru al universului in decorul tau. Fie ca vorbim de un element arhitectonic sau un corp de mobilier, va fi punctul focal in functie de care restul mobilierului este distribuit in intreaga incapere. In living, de exemplu, comoda sau coltarul troneaza ca un centru al universului.

Restul pieselor de mobilier sunt asezate in spatiul incaperii in functie de acest punct focal: fotoliile se afla, de obicei, in dreapta si stanga, masuta de cafea e la o distanta apropiata de aceasta, iar comoda si TV-ul sunt pozitionate in fata acesteia. In plus, sursa principala de lumina – candelabrul sau pendulul – se afla exact deasupra canapelei, iar aceasta devine automat vedeta intregii incaperi.

Alege mobila moderna!

Proportia si amploarea spatiului

Proportia se refera la relatia dintre dimensiunea mobilei, sau a oricarui alt obiect, si spatiul in care acestea vor fi amplasate. Pentru a crea un echilibru compozitional in camerele spatioase, apeleaza la piese de mobilier de dimenisiuni mari! Alege canapele cu 4 locuri, fotolii masive si dulapuri incapatoare! Secretul e sa nu inghesui toata mobila in centrul incaperii, ci sa aranjezi fiecare element intr-un mod echilibrat in spatiul acesteia, pentru a crea senzatia de armonie.

Culoarea si detaliile

Culoarea este un element cheie, care va adauga dinamism spatiului si va crea fie un ambient sobru, fie unul luminos si aerisit. Atentia la detalii te va ajuta sa creezi decoruri unitare si un efect vizual surprinzator. Indrazneste! Creeaza jocuri de nuante si lumina cu ajutorul decorativelor sau a textilelor multicolore!

Alege mobila potrivita!

Armonia

Echilibrul compozitional, punctele focale si detaliile alese cu grija vor crea un decor armonios. O incapere care indeplineste toate aceste reguli de organizare iti va acorda senzatia de unitate, starea de liniste resimtita atunci cand fiecare obiect e la locul lui.

Designul interior în stil industrial pare a fi o tendință modernă. Vedem din ce în
Eclectismul este, pe scurt, un mix & match. Vezi lucruri care îți plac, care îți
Prea puțină lume știe că stilul scandinav este în viața noastră de mai bine de
În sezonul vacanțelor, toată lumea se gândește la concedii, ieșiri, relaxare. Însă, acest lucru nu
Deși poate ne-am dori, nu toți avem case mari, spațioase, cu livinguri largi, podea de

Lasa un comentariu

Trebuie safi logat pentru a posta un comentariu.