9 trucuri pentru decorarea casei

9 trucuri pentru decorarea casei

Fie ca reorganizezi spatiul sau iti doresti o schimbare totala in aspectul caminului tau, ti-am pregatit 9 sfaturi utile care sa faca tot acest proces mai simplu iar rezultatele sa fie vizibil mai bune!

1. Creeaza-ti o baza neutra pentru decorare si foloseste albul sau bejul pentru peretii camerelor. Astfel, ai posibilităti nelimitate in ceea ce priveste decorarea, alegerea mobilierului si modificarea lui in timp.

2. Foloseste oglinzile in cele mai diverse contexte si ofera lumina dar si adancime spatiului din camera. Un truc pentru decorarea peretelui din living e sa folosesti mai multe oglinzi inramate, de dimensiuni diferite pentru a inlocui tablourile.

3. Combina materialele si texturile, piesele vechi cu cele noi si cele scumpe cu cele ieftine, iar in acest fel iti creezi un decor original, care surprinde prin rafinament si bun-gust.

4. Da viata unei incaperi si umple spatiile largi cu plante decorative. Nu numai ca florile schimba radical o camera cu aspectul lor, dar au si functie practica, de a reimprospata aerul din incapere.

Trucuri pentru decorarea casei
Trucuri pentru decorarea casei

5. Vopseste piesele-cheie de mobilier. Daca ti se pare ca interiorul tau ar avea nevoie de o redecorare, insa vrei ceva rapid si cu efect mare, foloseste vopselele sau tapetul pentru a revigora camera. Poti incepe cu o piesa precum masuta de cafea, poti crea un perete-accent cu tapet sau poti reda un aer modern prin simpla lipire a unei hartii colorate in interiorul bibliotecii tale.

6. Foloseste mai multe tipuri de lumina. Pentru acel efect de camin cald si primitor, e indicat sa folosesti 3 tipuri de lumina – cea ambientala, pentru intregul spatiu, cea pentru o anume activitate, cum este cea deasupra mesei de bucatarie, si nu in ultimul rand cea de accent, care are functie decorativa si care evidentiaza piesele forte din incapere.

evambient_blog_articol_idei_decorare-2

7. Sparge monotonia cu piese diferite. Foloseste, spre exemplu, pentru masa de oaspeti scaune diferite sau adauga obiecte vechi, de colectie sau unicat in decor pentru a crea o ambianta personala si care sa-ti reflecte stilul, interesele si hobby-urile.

8. Creeaza un punct central in spatiul folosit. Organizeaza si decoreaza dupa acest principiu – atunci cand ai un punct central, toate obiectele sunt organizate in jurul lui. Spre exemplu, patul din dormitor poate fi folosit ca punct de interes, pentru ca restul obiectelor sa fie aranjate intr-o armonie cu aceasta.

evambient_blog_articol_idei_decorare-3

9. Organizeaza si eliberereaza spatiul. De multe ori, cand traim foarte mult intr-un spatiu, uitam ca adunam obiecte, iar cu timpul ne este greu sa ne dam seama de acest fapt. Asa ca, invita un prieten si cere-i ajutorul in reorganizarea spatiului, cu siguranta va veni cu o perspectiva noua asupra caminului tau.

Eclectismul este, pe scurt, un mix & match. Vezi lucruri care îți plac, care îți
E oficial! Pantone a anunțat Ultra Violet ca Culoarea Anului pentru anul 2018. O nuanță
Fie că ești adeptul unui stil de viață boem sau pur și simplu adori ambientele
Cumpărăturile online cu un singur click au făcut ca întregul proces de cumpărare a mobilierului
Ce poate fi mai plăcut decât un ambient confortabil și plăcut într-o zi ploioasă de

Lasa un comentariu

Trebuie safi logat pentru a posta un comentariu.