Reguli pentru decorarea unui living modern

Reguli pentru decorarea unui living modern

Loc destinat odihnei, relaxarii si intalnirilor cu familia sau prietenii, livingul s-a transformat de mult in camera-vedeta a casei. Astfel, decorarea acestuia necesita o atentie sporita: va trebui sa fii atent la culorile alese, la combinarea pieselor de mobilier, a textilelor si a elementelor decorative pentru a crea ambientul primitor mult dorit.

Relaxeaza-te! Ti-am pregatit cateva secrete decorative care te vor ajuta sa reamenajezi cu stil orice living si sa creezi o atmosfera calda si primitoare.

1. Alege culoarea predominanta in functie de personalitatea ta!

Culoarea este modalitatea cea mai rapida de a transforma in totalitate atmosfera unei incaperi. Daca esti o persona sociabila si extrovertita, alege culori puternice! Nuantele intense de rosu pot parea indraznete, insa, daca sunt combinate cu piese de mobilier moderne, cu linii simple, te vor ajuta sa creezi un decor de impact. Daca preferi, in schimb, tonurile calde, poti optati pentru nuante pastelate sau pamantii.

Alege-ti o culoare principala si apeleaza la variantele sale cromatice pentru a crea un aspect vizual unitar si armonios!

Nuante de mov in living

2. More is less

Limiteaza-te  la lucrurile esentiale! Astfel, vei crea un spatiu aerisit si luminos, perfect pentru relaxare. Asigura-te ca piesele mari de mobilier (canapeaua, dulapul sau comodele incapatoare) sunt asezate cate una, iar piesele si decorativele mici alatura-le in grupe de cate trei. Astfel, vei crea un echilibru compositional care va influenta evident ambientul final.

3. Canapeaua – protagonista decorului

Daca livingul inseamna relaxare, din decorul acestuia nu trebuie sa lipseasca o canapea confortabila si incapatoare. Neaparat pufoasa, in culori vii sau pastel, aceasta va deveni cu siguranta personajul principal al decorului tau.

Daca dispui de un spatiu restrans, alege o canapea extensibila! Va fi perfecta pentru serile petrecute in compania prietenilor, dar si pentru serile in familie sau un pui de somn odihnitor in weekendurile lenese.

Daca spatiul iti permite, alatura canapelei doua fotolii confortabile din aceeasi colectie sau cu modele si tapiterie similara. Canapeaua Bond, cu trei locuri, e disponibila intr-o gama variata de culori si e alegerea potrivita pentru interioarele decorate in stil minimalist.

Relaxeaza-te in living!

4. Lumina, lumina, lumina

Naturala sau artificiala, lumina e un element important in crearea unui ambient calduros. Pentru a asigura luminozitatea necesara in intreg livingul, pozitioneaza  candelabrul sau pendulul ales in centrul spatiului de locuit. In plus, adauga un lampadar cu design modern, cateva perne sau un taburet ingenios si creeaza-ti un colt de lectura intim si primitor!

Relaxare in living

5. Mobilier sau decorative din lemn

Un mic secret pentru a adauga o tenta de caldura este asezarea in living a unei piese de mobilier sau decorative din lemn. Poti opta intre scaune in nuante calde de lemn sau vitrine speciale pentru expunerea pozelor tale preferate si a amintirilor din calatorii. Vitrina Montagne Avenue, combinatie perfecta intre constructia clasica si spiritul modern, va deveni cu usurinta piesa ta preferata de mobilier.

vitrina perfecta pentru living modern

6. Detalii colorate

Perne colorate, taburete cu modele ingenioase sau hand-made vor transforma in totalitate atmosfera incaperii tale. Acestea vor adauga culoare si vitalitate si te vor ajuta sa creezi anumite centre de interes, un colt de lectura sau loc de joaca special amenajat pentru copii.

Relaxeaza-te in living!

7. Nota de eleganta

Indrazneste sa apelezi la draperii cu modele inedite sau clasice, in functie de stilul predominant ales.  Acestea vor oferi camerei o nota de eleganta si iti vor permite sa jonglezi dupa bunul plac cu cantitatea de lumina care patrunde in incapere.

8. Emotie personala

Cauta un element care sa te reprezinte – o fotografie sau o amintire dintr-o calatorie – si acorda-i un loc important in living. O poti inrama sau alege un tablou personalizat pentru a acorda camerei o nota de autenticitate.

Culori si emotie in living

9. Nu uita de arome

Aromele au un rol important in procesul de decorare deoarece ne invita in mod subtil sa ne bucuram de spatiul si atmosfera livingului. Puteti face simtita prezenta aromelor prin asezarea de betisoare sau lumanari parfumate viu colorate. Nu este nimic mai personal decat aroma unei case.

10. Mici secrete

Cu toate ca tehnologia e o parte importanta a vietii moderne, trebuie sa ai grija ca aparatele electronice sa nu eclipseze elementele decorative. Un truc de amenajare ar fi sa alegi o comoda cu usi, in care sa ascunzi TV-ul atunci cand stai cu cei dragi la povesti. Astfel, vei crea o atmosfera personala, intima si prietenoasa.

Acum esti gata de redecorare? Daca mai ai nevoie de inspiratie, poti calatori pe evambient.ro, in lumea fascinanta a mobilierului modern pentru livinguri primitoare.

Este plin internetul de reguli pe care trebuie să le respecți când îți faci o
E oficial! Pantone a anunțat Ultra Violet ca Culoarea Anului pentru anul 2018. O nuanță
De la micile suveniruri aduse din ultima vacanță, la decoruri întregi care te-au cucerit -
Mobilierul din catifea ar putea să nu fie în topul alegerilor tale dacă îți dorești
Cu toate că alama pare să fie trendul dominant din toamna fiecărui an pentru decorarea

Lasa un comentariu

Trebuie safi logat pentru a posta un comentariu.